Met de Kilner Yoghurt maker kan je, bijvoorbeeld op basis van enkele eetlepels gekochte yoghurt, de heerlijkste yoghurt op tafel toveren. Met dit recept helpen we je alvast op weg.
Ingrediënten:
- 500 ml (koe)melk
- 2 el yoghurt
- 50 g verse frambozen
- 1 el chiazaad
- honing naar smaak
Recept:
- Giet de melk (500ml) in een pan en zet die op een matig tot hoog vuur.
- Verwarm de melk met de thermometer tot het kookpunt, ongeveer 80-82°C.
- Laat de melk afkoelen tot 43-46°C.
- Giet 250 ml warme melk in de Kilner®-brede-mondpot.
- Voeg de yoghurt (2 el) toe en meng met een lepel tot een gladde massa.
- Voeg de rest van de melk en de honing toe aan de pot en roer.
- Plaats het metalen deksel op de pot en schroef het goed vast.
- Plaats het potje in de isolerende zak.
- Zet het 8-10 uur op een warme, donkere plaats bij kamertemperatuur, bij voorkeur 20-22°C.
- Controleer na 8-10 uur de consistentie van de yoghurt. Schud het potje zachtjes, als het iets dikker is geworden, is je yoghurt gevormd. Als je je yoghurt nog dikker wilt hebben, laat het dan nog 2 uur in het isolatiezakje zitten.
- De yoghurt is nu klaar. Laat afkoelen in de koelkast.
- Voeg de frambozen en chiazaadjes toe bovenop de yoghurt
Zelfgemaakte yoghurt is gemiddeld 2 weken houdbaar in de koelkast.
Reactie plaatsen
Reacties