Door bij de tweede fermentatie van waterkefir te kiezen voor rozenbottel met sinaasappel bekom je een erg smaakvol, fruitig resultaat.
Ingrediënten
- 600 ml waterkefir (na eerste fermentatie)
- 1 bio-sinaasappel
- een snufje kardemomzaad
- 3 eetlepels rozenbottels
Bereiding:
- Was de sinaasappel en snijd hem in plakjes.
- Doe de sinaasappelschijfjes, het kardemomzaad (snufje), de rozenbottels (3 eetlepels) en waterkefir in een glazen pot.
- Sluit de pot lichtjes af (indien je een Kefirko systeem gebruikt, gebruik dan het standaard fermentatiedeksel voorzien bij de Kefirko kefir maker) zodat er nog lucht kan circuleren.
- Laat 24 uur op kamertemperatuur fermenteren.
- Zeef de kefir en giet de vloeistof over in een glazen pot (met deksel om volledig af te sluiten), beugelpot, beugelfles of fles met schroefdop.
- Plaats in de koelkast en geniet!
Reactie plaatsen
Reacties