Rozenbottel waterkefir

Door bij de tweede fermentatie van waterkefir te kiezen voor rozenbottel met sinaasappel bekom je een erg smaakvol, fruitig resultaat.

Ingrediënten

  • 600 ml waterkefir (na eerste fermentatie)
  • 1 bio-sinaasappel
  • een snufje kardemomzaad
  • 3 eetlepels rozenbottels

Bereiding:

  • Was de sinaasappel en snijd hem in plakjes.
  • Doe de sinaasappelschijfjes, het kardemomzaad (snufje), de rozenbottels (3 eetlepels) en waterkefir in een glazen pot.
  • Sluit de pot lichtjes af (indien je een Kefirko systeem gebruikt, gebruik dan het standaard fermentatiedeksel voorzien bij de Kefirko kefir maker) zodat er nog lucht kan circuleren.  
  • Laat 24 uur op kamertemperatuur fermenteren.
  • Zeef de kefir en giet de vloeistof over in een glazen pot (met deksel om volledig af te sluiten), beugelpot, beugelfles of fles met schroefdop.
  • Plaats in de koelkast en geniet!

Relevante producten:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.