Wanneer het zonnetje hoog aan de hemel staan en de ganse straat ruikt naar BBQ dan krijg ik ineens zin in cocktails. Niet zo van die zoete of sterk alcoholische, maar cocktails met ondefinieerbare smaken. Dus dacht ik.... waarom niet eens aan de slag met kefir?
Dit receptje is eigenlijk alleen geïnspireerd door koelkastrestjes en veel zin om te experimenteren en te spelen met kleuren. Ja, soms wil het oog ook wel wat, toch?
Eerder die week had ik vlindererwt bloesem gebruikt voor de tweede fermentatie van mijn waterkefir. Deze had zulk een prachtig kleur gekregen en een heerlijke toch licht kruidige smaak dat ik het wat zonde vond om hem "zomaar" uit te drinken. We hebben hem dan maar alle eer aangedaan en dit brouwsel vereeuwigd in een fris kruidige cocktail :-)
De ingrediënten:
- 10-tal blauwe besjes
- flinke scheut (alcoholvrije) gin of vlierbloesemsiroop (naar smaak)
- vlindererwtbloesem waterkefir
- ijsblokjes
- Citroen/sinaasappel voor de afwerking
Bereiding:
Gebruik bij voorkeur hoge stevige glazen met een brede opening, want je begint met het crushen van de besjes in het glas zodat het sap goed vrij komt. Het hoeft geen moes te zijn, maar ze moeten wel een klein beetje sap kunnen afgeven. Daar voeg je een flinke scheut (alcoholvrije) gin of vliervloesemsiroop aan toe. Wij probeerden beide versies en ze zijn beiden lekker bevonden: de ene was iets kruidiger, de andere iets zoeter. Daarna vul je je glas tot aan de rand met ijsblokjes en schijfjes citroen en/of sinaasappel. Als laatste voeg je de vlindererwt bloesem waterkefir toe. Je zal merken dat de kleur diep roze/rood wordt onderaan en vervaagt naar boven toe: het mooie van vlindererwt bloesem is dat het van kleur verandert naar mate de pH anders wordt. Zoooo mooi om naar te kijken, en nog heerlijker om op te slurpen!
Geïnspireerd? Vergeet zeker niet een foto op social media te posten met hashtag #fermitable!
Reactie plaatsen
Reacties